Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||
25 dkg gomba, 30 dkg rizs, 1 vöröshagyma, só, bors, zsír, petrezselyemzöld |
25 dkg gombát tisztíts meg és vagdald apróra. 2 dkg zsíron fonnyassz meg egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, és ezen párold a gombát sóval (ételízesítővel), borssal 3-5 percig. Ezután 3 dl rizst moss meg alaposan, csöpögtesd le jól, majd tedd rá 2 dkg forró zsírra és süsd ki belőle a vizet. Tégy hozzá kb. 5-6 dl forró vizet (húslé még jobb!) és a gombát is, majd forrald fel állandó kevergetés mellett. Ha a rizs megduzzadt és már eléri a víz szintjét, sózd meg és tedd félre meleg helyre és fedd le jól. Ne keverd meg, csak 5 perc múlva, de attól kezdve 2-3 percenként mozgasd át, hogy lazuljon. Tartsd lefedve kb. 15-20 percig, míg a rizs megpuhul. Apróra vágott petrezselyemmel is díszítheted. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|