recept: Gombás rizs, Kifőzde
Gombás rizs
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

25 dkg gomba,
30 dkg rizs,
1 vöröshagyma,
só, bors, zsír,
petrezselyemzöld



25 dkg gombát tisztíts meg és vagdald apróra. 2 dkg zsíron fonnyassz meg egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, és ezen párold a gombát sóval (ételízesítővel), borssal 3-5 percig.
Ezután 3 dl rizst moss meg alaposan, csöpögtesd le jól, majd tedd rá 2 dkg forró zsírra és süsd ki belőle a vizet.
Tégy hozzá kb. 5-6 dl forró vizet (húslé még jobb!) és a gombát is, majd forrald fel állandó kevergetés mellett.
Ha a rizs megduzzadt és már eléri a víz szintjét, sózd meg és tedd félre meleg helyre és fedd le jól. Ne keverd meg, csak 5 perc múlva, de attól kezdve 2-3 percenként mozgasd át, hogy lazuljon.
Tartsd lefedve kb. 15-20 percig, míg a rizs megpuhul.
Apróra vágott petrezselyemmel is díszítheted.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: párolt rizs

Forrás: Réges-régi szakácskönyvből.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2000.07.18. Utoljára frissítve: 2008.08.11.
Utolsó megtekintés: több, mint 5 napja (2024-04-27 20:42:54 - 1.33)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez